top of page

DET GODE RÅD TIL DIG

Til læreren:

 

  • Valg af motionsform: Det er vigtigt at vælge en motionsform, som er egnet for alle.

 

 

  • Støtte: Måske er det en fordel at vælge en motionsform, hvor man skal samarbejde. Det kan fx. være aktiviteter som tillidsøvelser eller generelle samarbejdsøvelser. Disse øvelser kan med tiden styrke sammenholdet i klassen og være med til at skabe et behageligt klassemiljø.

 

  • Variation: Sørg for ikke at lave de samme øvelser hver gang. Skift hellere mellem forskellige slags øvelser for at vedligeholde spændingen. Hvis de samme øvelser forekommer ofte i længere perioder, vil eleverne kede sig, og formålet med øvelsen vil gå tabt.

 

 

  • Målsætning: Det kan være en god ide at fastsætte et mål. Til en start kan målet være at få integreret motion i undervisningen én gang om dagen. Efterhånden kan du udvide ved f.eks. at sætte målet for integration af motion i undervisningen til to gange om dagen, osv.  Husk på, at målet skal være realistisk.

 

  • HUSK: Lidt motion er bedre end ingen motion! Selv 2 minutters improviserede sprællemænd i det gode vejr kan hjælpe.

 

 

Til Eleven:

 

  • Vær tålmodig og tag det med et smil. Selvom du ikke nødvendigvis kan lide de øvelser, din lærer præsenterer, så vær tålmodig. Din lærer skal have tid til at finde de perfekte øvelser, og det kan tage tid. I stedet for at presse på, som “kom nu, øvelserne er ikke gode nok,” eller “jeg vil have flere powerbreaks”, så tag det med et smil, når øvelserne bliver introduceret. For din, dine klassekammerater og ikke mindst for din lærers skyld: Gør det ordentligt, og gem den fjollede opførsel til senere.

 

  • Vær klar igen bagefter: Hvis du vil være sikker på, at læreren har overskud til at integrere motion i undervisningen fremover, så brug kun den tid læreren har sagt. Det virker måske surt at skulle stoppe igen og komme tilbage til den fokuserede undervisning, men i længden vil det ende op med flere pauser og mere motion i undervisningen, når du har bevist, at du kan styre det.

 

  • Kom med ideer: Lærerne har ofte ikke tid til at forberede en masse sjove lege og øvelser, så kom selv med en masse ideer for at gøre det nemmere for læreren. Det gør også, at du har en vis medbestemmelse.

Please reload

© Allerslev skole 2015/2016

bottom of page